Sunday, November 27, 2011

Photographer review - G.I. Photoshoot

Salam semua,

Saye telah menghilangkan diri utk beberapa bulan lamenye kerana 3 sebab:
1) Saye sibuk berjalan2 dan berhanimoon.. =P
2) Saye ade overseas assignment utk beberapa bulan
3) Saye sudah mulai mabuk dan perut semakin memboyot... YE! Saya sudah pregnant! =D

Maka, sebelum baby saye keluar melihat dunia, saye akan berusaha sedaye upaye utk habiskan review wedding saye yg tak seberapanye ini..huhu..

Now, let's talk about G.I. Photoshoot.

Saye mula kenal dgn G.I.Photoshoot mase pameran pengantin dekat Ampang Point. Mase tu mmg tak terfikir lansung nak amik photographer on the spot. Tapi Tuhan kate dah jodoh dgn mereka ni, jadi saye pun setuju amik pakej wedding photography dgn team ni walaupun mase tu agak was2 sbb tak penah dgr brand mereka sebelum ni. Lagi satu yg buat saye tertarik nak amik pakej dgn mereka sbb layanan daripada Surya dan Idzwan sgt best! Cuma satu kesilapan saye mase tu, saye terlupe nak book Idzwan awal2 dan terpakse amik Arif Rahaman jd photographer mase wedding saye. 
Secara keseluruhan mmg saye puas hati dgn gambar yg Arif amik cume bagi saye gambar Idzwan LAGI CANTIK!!!! Takpe, saye akan bagi anda semua lihat perbezaan gambar 2 org photographer ni sbb bestie saye, Siti Norsharmi pun amik pakej dgn G.I. Photoshoot tapi Idzwan yg jadi photographer utk majlis dia.. OOoohh jelesnye saye!!!

I will let all the pictures do their own interpretations... So, it all depends on you guys to judge! =)

Pictures by Arif Rahaman






Pictures by Idzwan Junaidi








 The best photo ever.. Bestie saye sgt taiko dalam Kadet Remaja Sekolah!!


Secara jujurnya saye akui saye tidak berapa pandai sgt bergambar dan saye bukan seorang yg photogenic. Apetah lagi saye sgt tak serasi dgn make-up sbb saye MMG TAK SUKE MAKE-UP! Mungkin muke saye lebih sesuai dgn make-up natural mcm bawah ni..

Gambar ni diambil dari majlis pihak lelaki di Pokok Sena, Kedah. Ikut hati nak jugak buat review utk abg ni tapi takpela.. kesian plak sbb sepanjang bergambar dia suke suruh saye buat aksi pelik2.. haisshh.. dahla saye ni sgt pemalu...

Papepun mesti ramai yang nak tahu harga pakej yg saye amik dgn G.I. Photoshoot ni.. Saye amik basic package je berharga RM1800:
1) 2 majlis - Majlis Pernikahan & Bersanding (dalam 1 hari yg same)
2) 1 Photographer
3) Unlimited shots c/w 1 dvd of JPEG file images
4) 1 custom album
5) Photo frame 

Saye ade jugak teringin nak tambah album tapi caj tambahan utk satu album ialah RM500. Pehh!! Takpelah, saye rela buat manual. Lagipun saye mengambil langkah utk melihat hasil gambar dulu baru decide sama ade perlu atau tak utk tambah album.. =P

Overall rating utk G.I. Photoshoot ni.. tadaaa!!

4 BINTANG!!!


Saye tak amik pakej video sbb saye agak fobia selepas insiden abg saye dgn Nazz Media. Harap bayar je mahal tapi hasil video SGTLAAAA HAMPEH!! Gambar bergoyang2 smp nak tgk pun pening. 
Di kesempatan ini jgk saye ingin BAN satu photographer yang telah menipu bestie saye utk resepsi di sebelah bapanya. Photographer tersebut ialah..
@


Bestie saye, Sharmi sampai dah bersalin anak pertama masih belum lagi dpt album kahwin dia dan mamat ni telah menyimpan deposit sbyk RM1000. Bestie saya sudah mulai bosan dan marah dgn tindakan mamat ni yg sambil lewa dan suke bertangguh. Dia mahu membuat laporan polis disebabkan tiada reply/response langsung daripada mamat ni. Berhati2 lah dalam memilih photographer di internet dan sila bace review dahulu sebelum anda mengambil mana2 photographer, designer, caterer dan etc.


5 comments:

adinda awin said...

ish bole plak kena tipukan...aiseh bahaye gak ek fotografer ni

amie said...

Mestila ko cakap pasal krs tu kan.huh!

ed haku-chan said...

awin: tu la.. better amik photographer yg kite kenal sm ade kawan sendiri atau kawan kite da penah amik ngn dia n puas hati.

sharmi: haku sgt kagum ok gambar tu.. menunjukkan betapa obsesnye ko dgn KRS.. hahaha

Skyways Yana said...

salam...saya pun amik dari iszu pictures..kawin mei 2011 sampi skrg sekeping gambar pun xdapat2 lagi...dia ni penipu besar..skrg call dh xangkat dh...kalau bestie awak ni dpt le polis reply psl dia ni bgtau saya ye..my email..yana@espek.com.my

ed haku-chan said...

Maaf sis, saya dah lama tak buka blog ni.. rasanya kawan saya tak buat pun report polis. Tapi takpe. nanti saye follwo up dgn dia ok!