Sunday, November 27, 2011

Photographer review - G.I. Photoshoot

Salam semua,

Saye telah menghilangkan diri utk beberapa bulan lamenye kerana 3 sebab:
1) Saye sibuk berjalan2 dan berhanimoon.. =P
2) Saye ade overseas assignment utk beberapa bulan
3) Saye sudah mulai mabuk dan perut semakin memboyot... YE! Saya sudah pregnant! =D

Maka, sebelum baby saye keluar melihat dunia, saye akan berusaha sedaye upaye utk habiskan review wedding saye yg tak seberapanye ini..huhu..

Now, let's talk about G.I. Photoshoot.

Saye mula kenal dgn G.I.Photoshoot mase pameran pengantin dekat Ampang Point. Mase tu mmg tak terfikir lansung nak amik photographer on the spot. Tapi Tuhan kate dah jodoh dgn mereka ni, jadi saye pun setuju amik pakej wedding photography dgn team ni walaupun mase tu agak was2 sbb tak penah dgr brand mereka sebelum ni. Lagi satu yg buat saye tertarik nak amik pakej dgn mereka sbb layanan daripada Surya dan Idzwan sgt best! Cuma satu kesilapan saye mase tu, saye terlupe nak book Idzwan awal2 dan terpakse amik Arif Rahaman jd photographer mase wedding saye. 
Secara keseluruhan mmg saye puas hati dgn gambar yg Arif amik cume bagi saye gambar Idzwan LAGI CANTIK!!!! Takpe, saye akan bagi anda semua lihat perbezaan gambar 2 org photographer ni sbb bestie saye, Siti Norsharmi pun amik pakej dgn G.I. Photoshoot tapi Idzwan yg jadi photographer utk majlis dia.. OOoohh jelesnye saye!!!

I will let all the pictures do their own interpretations... So, it all depends on you guys to judge! =)

Pictures by Arif Rahaman






Pictures by Idzwan Junaidi








 The best photo ever.. Bestie saye sgt taiko dalam Kadet Remaja Sekolah!!


Secara jujurnya saye akui saye tidak berapa pandai sgt bergambar dan saye bukan seorang yg photogenic. Apetah lagi saye sgt tak serasi dgn make-up sbb saye MMG TAK SUKE MAKE-UP! Mungkin muke saye lebih sesuai dgn make-up natural mcm bawah ni..

Gambar ni diambil dari majlis pihak lelaki di Pokok Sena, Kedah. Ikut hati nak jugak buat review utk abg ni tapi takpela.. kesian plak sbb sepanjang bergambar dia suke suruh saye buat aksi pelik2.. haisshh.. dahla saye ni sgt pemalu...

Papepun mesti ramai yang nak tahu harga pakej yg saye amik dgn G.I. Photoshoot ni.. Saye amik basic package je berharga RM1800:
1) 2 majlis - Majlis Pernikahan & Bersanding (dalam 1 hari yg same)
2) 1 Photographer
3) Unlimited shots c/w 1 dvd of JPEG file images
4) 1 custom album
5) Photo frame 

Saye ade jugak teringin nak tambah album tapi caj tambahan utk satu album ialah RM500. Pehh!! Takpelah, saye rela buat manual. Lagipun saye mengambil langkah utk melihat hasil gambar dulu baru decide sama ade perlu atau tak utk tambah album.. =P

Overall rating utk G.I. Photoshoot ni.. tadaaa!!

4 BINTANG!!!


Saye tak amik pakej video sbb saye agak fobia selepas insiden abg saye dgn Nazz Media. Harap bayar je mahal tapi hasil video SGTLAAAA HAMPEH!! Gambar bergoyang2 smp nak tgk pun pening. 
Di kesempatan ini jgk saye ingin BAN satu photographer yang telah menipu bestie saye utk resepsi di sebelah bapanya. Photographer tersebut ialah..
@


Bestie saye, Sharmi sampai dah bersalin anak pertama masih belum lagi dpt album kahwin dia dan mamat ni telah menyimpan deposit sbyk RM1000. Bestie saya sudah mulai bosan dan marah dgn tindakan mamat ni yg sambil lewa dan suke bertangguh. Dia mahu membuat laporan polis disebabkan tiada reply/response langsung daripada mamat ni. Berhati2 lah dalam memilih photographer di internet dan sila bace review dahulu sebelum anda mengambil mana2 photographer, designer, caterer dan etc.


Saturday, May 28, 2011

Masjid Saidina Umar Al-Khattab & Dewan Komuniti Bukit Damansara

Oohh saye semakin tak sabar  nak habiskan review pasal wedding ni sebab kalau bole nak upload pasal hanimoon plak. Hehehe.. tu pun kalau berkesempatan.. kalau tak, memang berjinggut la nak tunggu saye update post kat blog ni..Huhu..Kire saye masih lagi berhutang sebanyak 3 review:

1. Masjid (tempat bernikah) dan dewan bersanding
2. Photographer
3. Catering

OK, sekarang ape kate kite bercakap pasal tempat di mana saye dan suami diijabkabulkan dan bersanding.

Sebenarnye, sebelum ni Abang saye sendiri telah melangsungkan acara bersanding di dewan yang same setahun sebelum wedding saye. Jadi, kami sekeluarga sangatlah berpuas hati dengan servis, kemudahan dan kebersihan dewan tu yg diberi nama..

DEWAN KOMUNITI BUKIT DAMANSARA
Cube tengok gambar, manela tahu kot2 berminat ke.. Hehehe!

Source - mycen.my

Nak tahu kedudukannye bole tanye Pak Cik Google-know-it-all

Ataupun pade sesape yang sgt pening macam mane nak lukiskan peta utk masukkan dalam kad kahwin..


Bahagian interior boleh tahan jugak, cantik dan kemas. Air cond pun sgt memuaskan hati, walaupun org yang datang semasa majlis saya dalam 1000> tapi dewan itu masih lagi selesa dan sejuk.

  
Dewan makan boleh memuatkan dalam ~40 meja termasuk 2 buffet station

Ini di bahagian luar dewan di mana ade satu ruang khas utk saye tempatkan "coffee station". Ruang ni khas utk para tetamu di pihak lelaki utk minum pagi selepas majlis akad nikah yang diadakan di waktu pagi hari yang same dan hanye bersebelahan dengan dewan ni.

Ini ruang keseluruhan dewan yg menampakkan stage yg tersergam indah pelamin saye. Memang deko sgt simple sbb saye hanye mempunyai bajet yg agak sederhana. Jadi, bagi saye sgtla membazir utk menghabiskan wang utk deko yg hanye bertahan 1 hari sahaje. Duit itu lebih bagus disalurkan ke pakej hanimoon atau saving membeli rumah idaman atau kereta idaman dan bla bla bla.. =P
Tapi sebenarnye jika anda lihat di bahagian tengah meja makan tetamu yg berwarna purple itu agak kosong. Yang ade hanyelah kole membasuh tangan dan sebotol air mineral. Walapun saye ingin berjimat tapi saye sudah pun memesan satu flower bouquet/vase yg sgt simple dpd pihak yg menyediakan pelamin, RassDeco Event & Catering (klik utk tgk review saye tentang pelamin) sbg hiasan di tgh meja. Malangnya mereka tidak dpt menyediakannye sbb terlampau sibuk dgn persiapan wedding yg lain.


Pihak pengurusan dewan komuniti ini juga ade menawarkan servis cleaner tapi kenalah hulur/tambah dalam RM50-RM100 (tak pasti sebab kami tak ambil pakej ni pun). Mungkin cajnye sudah pun bertambah seiiring dengan masa. Servis cleaner ni akan memastikan kebersihan dijage sepanjang majlis. Manela tau kot2 ade budak2 yang makan atau sesiape sahaje makan sampai tak ingat dunia ke kan.. lepas tu termuntah ke.. Sekurang2nye adela orang yang boleh tolong bersihkan. Tapi bagi kami, perkhidmatan ini tidak perlu kot sbb tukang bersihnye hanye seorang. Kemudian, dalam pada keadaan yang sibuk cak-miuk dengan tetamu dan aturcara majlis, kite bukannye tahu yang cleaner tu buat keja ke tak. Betul tak?

Ade juge perkhidmatan guard yang akan menjaga parking sepanjang resepsi tapi, bagi kami semua ini juga tidak perlu kerana tempat parking sangat besar dan agak mudah bagi para tetamu utk datang dan park kereta.

Part yang paling penting, mestilah pembace nak tau berapa sewa bagi satu hari majlis kan. Hehehe.. Selame ni saye ingatkan harga barang mentah je yang tau naik. Ini harga sewa pun naik tanpa sebarang alasan yang munasabah. Mase Abang saye kahwin, sewanya hanyelah RM1400 (tak termasuk refundable deposit sebanyak RM300). Tapi mase saye dengan sewenang2nye naik sehingga RM1700 (tak termasuk refundable deposit tu). Kire semua skali, anda perlu menyediakan RM2100 dan kemudian hanye bole claim deposit RM300 selepas majlis selesai. Saye tak tahulah kalau utk tahun 2012 dan tahun2 kehadapan berapalah plak caj sewanya.

Walaubagaimanapun, ada carenye utk mendapatkan diskaun. Kepada sesiape yang mempunyai sedare (pak cik ke, abang ke, adik atau kakak, nenek atau kawan2 yang bole berlakon sebagai sedare keluarga anda) yang bekerja dengan DBKL, anda boleh dapatkan diskaun sebanyak RM500 (tak silap saye). Tapi dalam kes saye, tak dapat diskaun sebab booking dibuat atas name ayah saye yg tak bekerja dgn DBKL. Jadi, pinjamlah name sesiape sahaja yg bekerja dgn DBKL utk dptkan diskaun tapi pastikan org tu tahu ye. Nanti tak pasal2 saye plak yang dipersalahkan sebab menggalakkan pembace sume menipu. Hehehe.. =P

Disebabkan saye sejenis orang yang tak suke buat keja remeh2 banyak kali, jadi saye memilih utk melansungkan hari pernikahan dan bersanding pada hari yang same. Skali jalan terus settle semua! Jadi, kami memilih Masjid Saidina Umar Al-Khattab yang hanye berdiri di sebelah Dewan Bukit Komuniti Bukit Damansara tu je. Ooohh senangnye keja! (Tapi senang2 pun kelam kabut juga.. normal la tu!)

MASJID SAIDINA UMAR AL-KHATTAB BUKIT DAMANSARA

Source - izzul_islami1

Masjid ini agak selesa cuma kepada mereka yang kurang upaya ataupun berumur perlulah difikirkan caranye bagi memudahkan mereka untuk masuk ke dalam masjid ini. Masih ade cara lain selain tangga iaitu melalui porch yang sememangnye berbukit dan terus memasuki masjid. Kawasan masjid juga agak besar dan byk kawasan parking kereta yg disediakan. Bagi menghadapi persiapan memakai baju nikah, make-up dan juga persiapan utk bersanding, kami telah menempah bilik khas di dlm masjid ini. Biliknye biasa saja, takdelah selesa sgt cume byk brg dan kotak2. 

Ini di bahagian tandas dalam bilik khas masjid utk bersalin baju dan membuang segala perasaan gerun, resah dan risau sebelum dinikahkan..huhu
Bilik ini juga lengkap dengan meja solek tapi tak berapa membantu sbb bilik ni agak gelap walaupun sudah dibantu dgn cahaya lampu bilik.
p/s: Ade juga bilik VIP/tetamu yg disediakan di Dewan Komuniti Bukit Damansara, tapi kami jadikan bilik tersebut utk menyimpan barang dan juga utk keluarga pihak lelaki beristirehat sementara menunggu majlis bersanding. Ada dilengkapi dgn tandas, satu set sofa dan kabinet. Selesa jugak dan siap dgn air-cond. Tapi kebanyakan mereka lebih selesa utk lepak di kawasan masjid yg lagi besar.. huhu..  

Sepanjang menguruskan utk mendapatkan tok kadi dan tempahan penggunaan masjid utk wedding saye agak smooth. Alhamdulillah.. Terima kasih yg tak terhingga pada Ustaz Mohamad Shukeri b. Yaacob selaku Ketua Imam dan juga Tok Kadi di masjid tu. Kami byk berurusan dgn beliau utk tempahan masjid dan kami membayar RM200 sebagai sumbangan kepada masjid dan juga tanda kami telah menempah masjid pada hari wedding saye.

Semua urusan tempahan dewan dan masjid ni mmg WAJIB dilakukan dalam masa setahun sebelum tarikh nikah sbb kawasan mcm bukit damansara ni mmg agak hot. Byk juga artis yg melansungkan perkahwinan di dewan komuniti ni dan sewanya tak semahal spt yg ade di Putrajaya yg melebihi RM2000. Mase saye nak tempah pun kalau ikutkan tarikh nikah yg kami mahu ialah pada bulan Oktober 2010, tapi dah penuh. Tapi mungkin sbb saye sendiri sudah terlambat sbb mase nak negotiate pasal dewan tu saye baru lps bertunang pada 20 Disember 2009. Make, tarikh yang ade sgtlaaaa... terhad.

Takpelah.. yg penting saye da selamat diijabkabulkan! =D

Thursday, May 5, 2011

Wedding Dress - Baju Pengantin Melayu Review

Salam semua,

Sudah berkurun lame tak post ape2 dekat sini. Bukan menghilangkan diri tapi masa yang meninggalkan saye terkapai2. Saye akan cube sedaye upaye untuk habiskan review pasal wedding saye. Saye sgt2 ingin membantu bakal2 pengantin di luar sane supaye tak tertipu dan mungkin boleh ambil iktibar atas ape yang saye dah lalui sepanjang persediaan wedding saye. =)

Sekarang tiba masa utk bercerita pasal Glamstylista Collection ... jeng3x...

Setelah berpusing satu KL dan Bangi untuk cari pakej baju pengantin yang paling murah dan berpatutan, akhirnye saye terjumpa butik Glamstylista ni dalam satu majalah Pengantin. Kalau dilihat bajunye sangatla sempoi dan cantik. Bak kate org putih, "less is more".. =).

Gambar bawah ni yang ditunjukkan dlm majalah Pengantin edisi bulan May 2010. (tak silap saye)


Courtesy of Majalah Pengantin and Lissa Mohzan (Designer)

Comel kan bunga dekat belakang tuuuu!! =D
Baju saye adelah gabungan dua baju di atas yg telah direka oleh Lissa.. jom tgk.. tadaaaa...

 Kebiasaan org tengok depan baju, tapi mase wedding saye, belakang saye yg jadi tumpuan.. ramai yg sukekan kelainan riben tu.. =)

 Sesekali teringin bergambar macam model.. Hahahaha.. =P
Rekaan Lissa Mohzan termasuk baju pengantin lelaki. Saye yang mencadangkan supaye pengantin lelaki tidak perlu memakai kot. Bagi saye, kot lebih menenggelamkan badan dan nampak kurang kemas. Tapi bergantung kepada badan masing2 yg mungkin ada yang lebih sesuai mengenakan kot. =)
Kalau ikutkan, tema wedding saye ialah purple maroon. Agak pening jugela Lissa nak cari warna yang saye nak. Hehehe. Papepun, akhirnya dia berjaya juga dapatkan walaupun dalam gambar dominannya warna maroon. Tetapi kepada tetamu yang hadir, baju saya masih kelihatan warna purple maroonish yang sangat cantik. 
Terima kasih Lissa. =)

Beliau juga menjahit baju nikah saye. Saye sangat berpuas hati dengan kualiti jahitannye.


Kesemua barangan yang saye tempah dengan beliau ialah:
a) Baju pengantin lelaki dan perempuan termasuk aksesori* pengantin
b) Upah jahit utk baju nikah - kain saye beli sendiri di Jakel
c) Aksesori baju nikah*
d) 2 biji bantal nikah

* sepatutnya termasuk kasut dan tudung. Tapi disebabkan kaki saye agak bersaiz BESAR, saye terpakse beli kasut sendiri. Saye seorang yang memakai tudung jadi saye lebih selesa memakai tudung sendiri daripada yang disediakan oleh Lissa.

Jumlah yang dicaj oleh Lissa kesemua sekali RM1622 (extra RM22 sbb ade tambahan kain pada baju nikah saye).

Tengokla kasut saye yang agak panjang ni.. Hehehehe =P

  

Walaupun perjalanan dalam menempah baju tak semuanya indah. Masih ade juga rasa tidak puas hati, namun, bagi saye tidak ade perkara yang lebih sempurna melainkan Allah. Secara keseluruhannya, saye boleh bagi rating...

3.5 BINTANG!

Saturday, January 22, 2011

Pelamin - Malay Wedding Dais Review

Salam,

Kali ni saye akan buat review pasal pelamin plak.. Haaa.. kalau nak tau pelamin saye macam mane rupe.. cubela tgk bawah ni...

Ops sebelum terlupe.. pelamin saye dibuat oleh RASSDECO & WEDDINGS.

 Courtesy of Adillah bt. Hj. Daut.. =)

Tapi yang setelah di-edit dan nampak lebih meriah dan WUAAAHHH gitu.. yang kat bawah ni..

Credit to G.I. Photoshoot - Arif Rahaman

Kalau nak ikutkan memanglah cantik pelamin yang dibuat oleh RassDeco ni.. Ramai jugakla para tetamu yang hadir mase resepsi saye pada 11 Disember 2010, puji sebab tema warna yang cantik dan hiasan pelamin yang sgt meriah.

Memanglah di mata tetamu semuanya cantik tapi di sebalik kecantikan itu, ade beberapa perkara yang membuatkan hati saye ni agak panaaaasss jugakla... Dari segi pengurusan dan janji2 manis yang ditabur kalau ikutkan design pelamin saye sepatutnye menjadi seperti bawah ini dengan sedikit perubahan dalam warna tema..

Source - RassDeco & Weddings website

Tapi disebabkan RassDeco ni amik terlampau byk sangat tempahan pelamin sampai 5 pelamin dalam satu hari, jadi kualiti yang mereka bagi pun tak seperti yang dijanjikan. Saya ade menempah fresh flower untuk center piece atas setiap meja makan tertamu, tapi RassDeco tak dapat sediakan. Bertambah hangin bile saya minta fresh flower arch tapi diberinye arch kain2 berlampu. Dan lagi menaikkan darah saya apabila sepatutnye mereka beri saye 3 unit lampu chandeliar sebaliknye mereka bagi 3 lampu biji tanglung aje! Memang patut saye memotong bayaran terakhir mereka disebabkan servis mereka.... yang..... haissshhh...
Alasan pengurusan bile jadi macam ni ialah, mereka terima tempahan yang lagi mahal dan menggunakan design yang same dengan saye. Jadi mereka lebih mengutamakan pelanggan yang bayar lagi mahal berbanding dengan saye. Sangatlah tak adil sebab saye telah menempah lebih dahulu tapi nampaknye ade yang pilih bulu dekat situ..Takpela.. Tuhan saje yang berhak membalas janji2 manis palsu mereka itu..

Pelamin mereka ni saye tak nafikan memang cantik dan menawarkan harga yang sangat murah berbanding dengan org lain yang selalunye pelamin fresh flower mahu mencecah sehingga RM5k ke RM6k. Tapi, dengan RassDeco, contoh yang saye bagi kat atas tu harganya sekitar RM3.5k sahaja. Saye telah mendapat harga istimewa sbb dulu abg saye pernah mengambil khidmat mereka juga jadi saye dapat beberapa diskaun. Itu pasal la saye agak kurang dilayan kerana saye hanye membayar sekitar RM2.8k. Itu pun saye telah meminta utk tak menggunakan sepenuhnye fresh flower di atas pelamin. Ada dua pasu yang bunganya artificial.


Papepun saye masih bersyukur kerana pelamin saye masih berdiri megah dan cantik. Cume, saye agak terkilan dan tak berpuas hati dengan layanan & pengurusan RassDeco. Rating yang saye bole bagi..

3 BINTANG!


Sunday, January 9, 2011

Door Gift - VIP & Normal Guest

Hari ni saye akan buat review pasal door gift. Sekarang agak menjadi trend bila sebut pasal door gift je, kalau boleh kite nak bagi sesuatu yang sangat simple dan senang. Jadi, untuk resepsi saya yg lepas pada 11 Disember 2010, saye telah memilih dua jenis door gift:

1. Door gift - Mug Cawan berpelekat daripada Jarimanis Premium
2. Door gift - Kek Marble Pecah 8 daripada Restu Rezeki Enterprise

Door gift yang pertama adalah untuk tetamu VIP dan juga kenalan/saudara rapat manakala yang door gift yang kedua adalah untuk tetamu biasa yang hadir semasa resepsi. 
A) Mug Cawan berpelekat daripada JARIMANIS PREMIUM

Saye telah menempah cawan yang berharga RM4 daripada kedai ni dalam mase kire2 sebulan sebelum majlis saye.  Sebagai intro, kedai ni terletak di Central Market (CM) sederet dgn kedai2 buat kraf tangan dan cenderahati.

Layanannye agak bagus daripada Kak Wan cuma saya agak kesal sbb cawan yang diberi tidak begitu kemas. Tambahan, riben yang saye minta sepatutnya warna purple tapi dia bagi saye warna pink. Bagi saye, yang menampakkan mug cawan saye cantik adelah disebabkan design sticker yang direka oleh Nurul, designer kad kahwin saye dan juga atas ilham saye dan Abg Ham (suami saye).


Disebabkan Kak Wan tidak dapat menepati janji untuk menghantar tepat pada masenye, lalu dia sanggup untuk menghantar sendiri cawan yang saye tempah sebanyak 150 biji terus ke rumah saya di Jalan Duta. Kemudian, setelah diperiksa saye mendapati ade 3 cawan telah rosak (retak,sticker rosak dan langsung takde sticker) lalu saye pun memberitahu Kak Wan dan dia seterusnya berjanji untuk memberikan 5 biji cawan sebagai ganti yang rosak (extra 2 sebab saye terpaksa berpatah balik ke CM untuk dptkan replacement). Bawah ni ialah hasil yg saye dpt..

Bile sampai mase nak hantar untuk ganti baru, Kak Wan sekali lagi menahan saye supaye menunggu kerana sticker pada cawan tu dah habis. Saye terpakse menunggu untuk mereka menempah sticker baru dan ini agak merimaskan saye. Hampir setiap hari saye call, dan mereka masih lagi menunggu sticker yg belum siap. Nak dipendekkan cerite, saye semakin hangin satu badan dan Kak Wan cube memujuk saye untuk memberi 8 biji cawan sebagai ganti. 
Bile semua dah setel, saye pun datang ke CM dan saye bertambah kecewa bile tgk hanye 5 cawan saje yang saye dpt sbg ganti, jenis sticker yg diberi pun lain daripada yang asal (walaupun gambar same) dan riben yang diberi berwarna HIJAU! Nak kate buta warna, rase mcm kejam plak. Tapi ini yang saye hadapi dgn kedai ni sepanjang mase buat tempahan mug cawan ni. Nasib baik saye agak bersabar dan akhirnya mereka pun menukar riben menjadi warna pink. Bile saye tanye mane janji2 manis nak bagi ganti sampai 8cawan, Kak Wan hanye mampu tersengih aje.
Itulah pengalaman kalau berursan dgn peniaga Melayu. Walaupun tak semua begitu, tapi sudah cukup untuk memberi pengalaman buruk kepada saye. Saye mampu bagi rate untuk kedai ni..
2.5 BINTANG!!!



Kedai kek ni mmg agak popular sbb setiap kali kalau saye pergi kenduri kahwin mmg berlambaklah dapat kek ni. Sedap jugakla dan sangat berbaloi dengan harganye RM2.30. Harga asal sepatutnya RM2.50 tapi sebab saye tempah dalam 1000 biji kek, jadi saye dapat diskaun 20sen untuk setiap satu kek.

Kedai ni terletak dekat Lorong Haji Shuib, Jalan Kebun, Shah Alam. Agak hulu jugakla tempat dia tapi BERBALOI gilela datang sane. Dahla jauh, tapi layanan yang diberi memang SANGAT MEMUASKAN! 

Mase saye, Mama & Ayah sampai di sane, kami telah dijamu dengan kek, sekaligus merase pelbagai produk mereka. kalau nak survey bolela tekan link dekat atas tu. Bagi kami, rasenye boleh tahan dan kek marble pecah lapan ni sebesar kuih bahulu yg warna hijau tu. Rase dia tak kering sgt, agak moist dan padat. Memang sangat berpuas hati, lalu kami terus bayar deposit sebanyak RM100. Kek ni lebih kurang cam gambar bawah ni la..

Source - Restu Rezeki Enterise website

Perisa yang saye pilih mase tu ada 4 - oren, strawberi, pandan dan coklat. Tiada ekstra caj! =)

Kotak yang saye pilih pun boleh pelbagai jugak, disebabkan tema saye putih dan purple jadi saye pilih kotak warne bawah ni..

Source - Restu Rezeki Enterise website

Penghantaran dibuat di waktu pagi hari majlis saye dan terus ke tempat dewan resepsi saye di Bukit Damansara. Sangat senang berbincang dgn mereka dan sgt peramah. Rating yang saye boleh bagi..


4.5 BINTANG!!!

Saturday, January 8, 2011

Alhamdulillah.. selamat semuanya! =D

Terima kasih kepada semua orang yang datang mase resepsi saye pada 11 Disember 2010 yg lalu.

Maaflah kalau saye dan suami tak dapat nak melayan sangat sebab memang gile pancit mase tu. Saye dilatih untuk senyum seawal pukul 7 pagi sampai la pukul 5.30 petang. Memang siapa2 nak kahwin lepas ni, silelah pastikan anda membuat latihan senyum selama 30minit sehari menjelang hari perkahwinan. Hahaha..

Walaupun banyak jugakla yg cacat semasa kenduri tu, tapi bagi saye bukan senang untuk mendapatkan kesempurnaan kerana yang sempurna itu hanye datang dari Allah S.W.T. Saye bersyukur sbb semuanya berjalan agak lancar walaupun pada awalnye agak kelam kabut. Tapi Alhamdulillah.. semuanye sudah selesai. =)

Sajela nak tunjuk sket gambar yg saye suke mase nikah tu..

 Thanks to Afiq (tukang ambil gambar) - geng ofis yg sanggup datang mase nikah..
Itula diri saye yg buat pertama kali seumur hidup pakai make-up..
Make-up saye oleh Gee Cantik.


 Courtesy of Abg Hairul (Abg Ipar kepada suami)
Inilah suami saye, Abg Ham.. =)


 Tanda ikatan kami pada hari itu..
Inai di tangan saye tak berape nak balance kepekatannya kerana saye yg memang tak penyabar dah terbasuh inai tu dengan sabun mase inai tu masih basah lagi.. =(

Gambar resepsi tak dapat nak tunjuk lagi sbb kebanyakan gambar kami sengal2 belake. Jadi saye mengharap dengan penuh tinggi supaye photographer saye pada hari tu, Ariff Rahman daripada G.I. Photoshoot akan memberi gambar yg terbaeeeekkkk!! Aaaminn. Abg Photographer pun sgt sporting dan friendly! =)

Terima kasih jugak kepada mereka yang sudi buat post untuk wedding saye...


Julia da Bubbles! - Geng2 fly mase sekolah SABKL dulu.. hehehe!




Friday, January 7, 2011

Salam 2011 dengan status BARU!

Greetings to all,

I feel like I haven't update this blog for ages! Lots and lots of stuff to be put in here. I've been busy with the big events and all the new routines that I need to get used with. It's pretty tough and it ain't easy as I thought before. Being a wife is like you are capable to do multi-tasking at one time. Seriously, I've got tonnes of stories to tell you all about the wedding, wedding reviews, new year, new status, new roommate.. etc.

Before that, I'm gonna wish you Happy New Year 2011 and pray for the prosperous and wonderful years ahead await us. Although, most of us knew that our earth is dying from time to time, but still we can't give up! Live life to the fullest and make the most of it! Stay cool and stay focus in everything you do. =D

I can't wait to start updating this blog regularly, but am still struggling to adapt with my new life. Anyway, that will be such a lame reason. Hopefully, I'm gonna spare some time tomorrow for blogging. I have some good and bad reviews to share with you all and hope it can help the 'bride and groom to-be' out there. My intention is pure and generous. Please don't spam me or send me bugs just because I say something nasty about your services. 


So, wait till the beautiful sun rises tomorrow morning.. Tata! =D

Have a nice weekend everyone!